www.berlin2day.eu

 
 

 

Berlijn is HOT

Berlijn Algemeen

Berlijn Geschiedenis

 

Bezienswaardigheden

Alexanderplatz

Berlijnse Muur

Berliner Dom

Brandenburger Tor

Checkpoint Charlie

Sony-Center

Gendarmenmarkt

Holocaust-monument

Kaufhaus des Westens

Kurfürstendamm

Nikolaiviertel

Potsdamer Platz

Reichstag

Unter den Linden

Musea in Berlijn

 

Reizen naar Berlijn

Berlijn met Kerst

 

Hotels in Berlijn

Hotels in de buurt van.....

Booking.com

 

Meer aanbieders van hotels of accomodaties

www.hotels2day.eu

 

 

 

 

Kurfürstendamm.

De Kurfürstendamm is de grootste winkelboulevard in Berlijn. De straat is breed opgezet met gescheiden rijbanen en een groenstrook middenin (vroeger reden hier trams overheen). De winkelstraat is gelegen in het voormalige West-Berlijn.

Geschiedenis

De geschiedenis van de Kurfürstendamm begint in de 16e eeuw, toen de route werd benut als verbindingsweg van het stadsslot van Berlijn naar het Jachtslot van de Kurfürst in Grunewald. In die tijd stelde de weg niet zoveel voor, echt bekend en groot werd hij in de tijd van Kanselier Otto von Bismarck. Hij wilde een Champs Elysées in Berlijn en de Ku-damm (zoals hij in de volksmond heet) moest mooier en eleganter worden dan de historische straat Unter den Linden. In 1875 gaf Keizer Wilhelm I de opdracht de Kurfürstendamm aan te leggen. Sindsdien heeft de Kurfürstendamm zijn huidige breedte van 53 meter. In 1886 reed er voor het eerst een stoomtram op de Kurfürstendamm vanaf station Zoologischer Garten. Het warenhuis KaDeWe (Kaufhaus des Westens) vestigde zich op de hoek Kurfürstendamm-Tauentzienstrasse, waarna steeds meer winkels en culturele voorzieningen naar de Kurfürstendamm kwamen. Tijdens de verdeling van Berlijn in een oostelijk en westelijk deel, werd de boulevard het centrum van West-Berlijn. De wederopbouw bracht een nieuwe glans.

Bezienswaardigheden

Blikvanger op de Kurfürstendamm is de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche. Tot het uitgebreide winkelaanbod behoren winkelcentra zoals het Europacenter en warenhuizen zoals Wertheim. Het wereldberoemde KaDeWe ligt in het verlengde van de Kurfürstendamm, in de Tauentzienstrasse. Een etage van dit warenhuis dient volledig voor de verkoop van de meest uiteenlopende levensmiddelen en deze etage trekt dan ook veel bekijks. Op de bovenste etage is een restaurant onder een glazen dak, waarvandaan er een goed uitzicht is op het centrum van het westelijk deel van Berlijn. Verschillende bustochten hebben de Kurfürstendamm als beginpunt voor een rondrit door Berlijn.

Horeca

Langs de Kurfürstendamm en zijstraten als de Fasanenstraße, de Meinekestraße, de Bleibtreustraße, en de Wielandstraße is veel horeca gelegen. Er zijn talloze hotels, pensions, bars en restaurants te vinden, die onder andere veel toeristen trekken.

 

(bron: Wikipedia)

 

 

 

 

 

 

 

.