www.berlin2day.eu

 
 

 

Berlijn is HOT

Berlijn Algemeen

Berlijn Geschiedenis

 

Bezienswaardigheden

Alexanderplatz

Berlijnse Muur

Berliner Dom

Brandenburger Tor

Checkpoint Charlie

Sony-Center

Gendarmenmarkt

Holocaust-monument

Kaufhaus des Westens

Kurfürstendamm

Nikolaiviertel

Potsdamer Platz

Reichstag

Unter den Linden

Musea in Berlijn

 

Reizen naar Berlijn

Berlijn met Kerst

 

Hotels in Berlijn

Hotels in de buurt van.....

Booking.com

 

Meer aanbieders van hotels of accomodaties

www.hotels2day.eu

 

 

 

 

Gendarmenmarkt.

De Gendarmenmarkt is een van de mooiste pleinen van Berlijn. Het plein wordt gekenmerkt door twee identiek lijkende kerken aan weerszijden van het plein.

Aan het einde van de zeventiende eeuw ontstond het plein als marktplein van het nieuwe Friedrichstadt. Het plein is vernoemd naar het Regiment Gens d'Armes dat hier zijn kazerne had. Vanaf 1950 heette het plein Platz der Akademie, maar na de hereniging van Berlijn kreeg het plein zijn oorspronkelijke naam terug.

Midden op het plein, voor de ingang van het concertgebouw, staat een monument van de dichter Friedrich Schiller. Het concertgebouw (Konzerthaus) werd tussen 1818 en 1821 door de Berlijnse architect Karl Friedrich Schinkel gebouwd en is een van de best geslaagde gebouwen die deze architect bouwde.

De twee kerken aan weerszijden van het plein zien er in eerste instantie hetzelfde uit, maar zijn wel verschillend. De Französischer Dom (aan de rechterzijde van het concertgebouw) is gebouwd tussen 1701 en 1705 voor de Hugenoten die Frankrijk ontvlucht waren. De Deutscher Dom is in 1708 gebouwd voor de protestanten.

 

(bron: Wikipedia)

 

 

 

 

 

 

.